Batátové pohárky s tuňákem

Batátové pohárky s tuňákem

30 minut
3 porce

Postup

1/

Nepřilnavou formu na muffiny o 6 důlcích potřete olejem. 

2/

Nastrouhané batáty, tymián, sůl, pepř, cibulku promíchejte spolu. Bramborovou směs rozdělte rovnoměrně na šest porcí a vložte do připravených košíčků na muffiny. 

3/

Vtlačte směs na dno a nahoru po stranách každého šálku, abyste vytvořili jamku a ujistěte se, že zde nejsou žádné otevřené mezery. 

4/

Vnitřek jamek na brambory postříkejte olivovým olejem ve spreji. Přendejte do trouby a pečte 8 minut. 

5/

Vyjměte formu na muffiny z trouby, jemně stiskněte dna košíčků na sladké brambory a do každého nasypte trochu tuňáka a rozklepněte vajíčko. Vraťte plech do trouby a pečte, dokud nezezlátne bílek a žloutek, 12 minut pro tekutá vejce, 14 pro mírně ztuhlé žloutky.

6/

Před opatrným odstraněním pomocí odsazené špachtle nechejte jednu minutu stát. 

7/

Posypte zbytky sýru a podle chuti ještě osolte, opepřete a můžete servírovat.  

Potřebné suroviny
SOKRA Tuňák ve vlastní šťávě 4x80 g
oloupané a nastrouhané batáty nahrubo 2 1/2 šálku
lístky čerstvého tymiánu 2 lžičky
jarní cibulka 1-2 ks
velkých vajec 6 ks
jemně nastrouhaného sýru Pecorino nebo obdobný druh 50 g
sůl, pepř špetka

Použitý produkt

Batátové pohárky s tuňákem
SOKRA Tuňák ve vlastní šťávě
Koupit