Hummus s řepou a tuňákem

Hummus s řepou a tuňákem

15 minut
3 porce

Postup

1/

Neoloupanou řepu uvaříme nebo upečeme v troubě, po částečném zchladnutí ji oloupeme a jemně nastrouháme.  

2/

Propláchnutou okapanou cizrnu, česnek, tahini, tuňáka a řepu rozmixujeme.

3/

Pomocí oleje vytvoříme dostatečně hustou pomazánku, ochutíme solí a trochou štávy z citronu. 

4/

Dozdobíme bylinkami po namazání na pečivo.

Potřebné suroviny
řepa 1 ks
vařená cizrna (může být i hotová v plechovce) 200 g
česnek 2-3 stroužky
tahini 2 lžíce
sůl a pepř špetka
citron 1 ks
tuňák ve vlastní šťávě SOKRA 80 g
olivový olej 2 lžíce

Použitý produkt

Hummus s řepou a tuňákem
tuňák ve vlastní šťávě SOKRA
Koupit