Hummus s řepou a tuňákem
Postup
1/
Neoloupanou řepu uvaříme nebo upečeme v troubě, po částečném zchladnutí ji oloupeme a jemně nastrouháme.
2/
Propláchnutou okapanou cizrnu, česnek, tahini, tuňáka a řepu rozmixujeme.
3/
Pomocí oleje vytvoříme dostatečně hustou pomazánku, ochutíme solí a trochou štávy z citronu.
4/
Dozdobíme bylinkami po namazání na pečivo.
řepa | 1 ks |
---|---|
vařená cizrna (může být i hotová v plechovce) | 200 g |
česnek | 2-3 stroužky |
tahini | 2 lžíce |
sůl a pepř | špetka |
citron | 1 ks |
tuňák ve vlastní šťávě SOKRA | 80 g |
olivový olej | 2 lžíce |
Použitý produkt
tuňák ve vlastní šťávě SOKRA
Koupit