Indický dhal s lososem
Postup
1/
Dejte si vařit rýži.
2/
Na oleji orestujte nejprve cibulku, pak přidejte česnek a později kurkumu, kmín, kari, skořici, zázvor a nechte 2 minuty rozvonět.
Přidejte propláchnutou čočku, pokrájená rajčata a nechte vařit v troše vody a později přidejte celou plechovku kokosového mléka.
3/
Celkově nechte vařit cca 15 minut, pak dochuťte citronem, solí, pepřem, koriandrem.
Trochu koriandu si nechte na dozdobení spolu se sezamovými semínky a smaženou cibulkou
4/
Než se uvaří dhal a rýže, opečte si na pánvi filety z lososa SOKRA. Pak můžete servírovat.
červená čočka | 500 g |
---|---|
SOKRA lososové filety ve vlastní šťávě | 170 g (+170 g) |
česnek | 2-3 stroužky |
cibule | 1 ks |
kokosové mléko | 1 plechovka |
rajčata | několik ks |
strouhaný zázvor | 1 lžička |
rýže | 4 porce |
čerstvý koriandr | hrst |
šťáva z citronu | 2 lžíce |
sůl a pepř | špetka |
římský kmín | 1 lžička |
kurkuma | 1 lžíce |
kari | 1 lžíce |
skořice | 1 lžička |
sezamová semínka a osmažená cibulka | hrst |
olej | lžíce |
Použitý produkt
SOKRA lososové filety ve vlastní šťávě
Koupit