Pide s uzenými šproty
Postup
1/
Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut, než se vytvoří kvásek.
2/
Ve velké míse smícháme mouku, osolíme, přidáme kvásek, promícháme, přidáme olivový olej, jogurt a zbytek vody a vypracujeme hladké, pružné těsto, které se nelepí. Dle potřeby přidáme hladkou mouku či vodu. Těsto dáme do troškou olivového oleje vymazané mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu.
3/
Těsto rozdělíme na cca 8 částí, které znova krátce prohněteme, přikryjeme a necháme kynout ještě 30 minut.
4/
Části těsta vyválíme na pomoučeném vále na tenké oválky, přendáme na plech a okraje ohneme tak, aby se z oválků staly lodičky.
Ingredience na náplň smícháme a můžeme začít lodičky plnit.
5/
Upečeme je v předehřáté troubě na 250 °C, až je náplň hotová a těsto má lákavou barvu.
| Na těsto: | |
|---|---|
| droždí | 1 kostka |
| voda | 2 hrnky |
| cukr | 1 lžíce |
| hladká mouka 00 | 3,5 hrnku |
| bílý jogurt | 100 g |
| olivový olej | 1 lžíce |
| sůl | 2 lžičky |
| Na náplň: | |
| uzené šproty v oleji SOKRA | 160 g |
| loupaná rajčata | 1 plechovka |
| rajčatový protlak | 150 g |
| tvrdý sýr | 150 g |
| mozzarella | 1 balení |
| cibule | 1 ks |
| bylinky | hrst |
Použitý produkt