Pide s uzenými šproty
Postup
1/
Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut, než se vytvoří kvásek.
2/
Ve velké míse smícháme mouku, osolíme, přidáme kvásek, promícháme, přidáme olivový olej, jogurt a zbytek vody a vypracujeme hladké, pružné těsto, které se nelepí. Dle potřeby přidáme hladkou mouku či vodu. Těsto dáme do troškou olivového oleje vymazané mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu.
3/
Těsto rozdělíme na cca 8 částí, které znova krátce prohněteme, přikryjeme a necháme kynout ještě 30 minut.
4/
Části těsta vyválíme na pomoučeném vále na tenké oválky, přendáme na plech a okraje ohneme tak, aby se z oválků staly lodičky.
Ingredience na náplň smícháme a můžeme začít lodičky plnit.
5/
Upečeme je v předehřáté troubě na 250 °C, až je náplň hotová a těsto má lákavou barvu.
Na těsto: | |
---|---|
droždí | 1 kostka |
voda | 2 hrnky |
cukr | 1 lžíce |
hladká mouka 00 | 3,5 hrnku |
bílý jogurt | 100 g |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 2 lžičky |
Na náplň: | |
uzené šproty v oleji SOKRA | 160 g |
loupaná rajčata | 1 plechovka |
rajčatový protlak | 150 g |
tvrdý sýr | 150 g |
mozzarella | 1 balení |
cibule | 1 ks |
bylinky | hrst |