Pide s uzenými šproty

Pide s uzenými šproty

2 hodiny a 30 minut
4 porce

Postup

1/

Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut, než se vytvoří kvásek.

2/

Ve velké míse smícháme mouku, osolíme, přidáme kvásek, promícháme, přidáme olivový olej, jogurt a zbytek vody a vypracujeme hladké, pružné těsto, které se nelepí. Dle potřeby přidáme hladkou mouku či vodu. Těsto dáme do troškou olivového oleje vymazané mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu.

3/

Těsto rozdělíme na cca 8 částí, které znova krátce prohněteme, přikryjeme a necháme kynout ještě 30 minut.

4/

Části těsta vyválíme na pomoučeném vále na tenké oválky, přendáme na plech a okraje ohneme tak, aby se z oválků staly lodičky.

Ingredience na náplň smícháme a můžeme začít lodičky plnit.

5/

Upečeme je v předehřáté troubě na 250 °C, až je náplň hotová a těsto má lákavou barvu.

Potřebné suroviny
Na těsto:
droždí 1 kostka
voda 2 hrnky
cukr 1 lžíce
hladká mouka 00 3,5 hrnku
bílý jogurt 100 g
olivový olej 1 lžíce
sůl 2 lžičky
Na náplň:
uzené šproty v oleji SOKRA 160 g
loupaná rajčata 1 plechovka
rajčatový protlak 150 g
tvrdý sýr 150 g
mozzarella 1 balení
cibule 1 ks
bylinky hrst

Použitý produkt

Pide s uzenými šproty
uzené šproty v oleji SOKRA
Koupit