Špagety s tuňákem a dýňovou omáčkou

Špagety s tuňákem a dýňovou omáčkou

35 minut
3-4 porce

Postup

1/

Dýni Hokaido nakrájejte na měsíčky a umístěte na pekáček případně podložte pečícím papírem. 

2/

Pokapejte ji olivovým olejem. Posypte česnekem, zázvorem, chilli papričkou, solí a pepřem. 

Dejte péct na 180 stupňů cca na 25 minut, než bude dýně měkká. 

3/

Potom dýni rozmixujte ve větší nádobě dohladka na omáčku, můžete přidat trochu vody z těstovin pro lepší konzistenci. 

4/

Do omáčky přidejte postupně těstoviny a promíchejte tak, aby těstoviny byly omáčkou rovnoměrně obalené. Po naservírování do talíře posypte okapaným tuňákem a jarní cibulkou.

Potřebné suroviny
dýně Hokaido 1 menší ks
SOKRA tuňák ve vlastní šťávě 80 g
česnek 2 stroužky
olivový olej 5 lžic
sůl a pepř špetka
čerstvý zázvor kousek
čerstvá či sušená chilli paprička dle chuti 1 ks
špagety 1 balení
jarní cibulka 1 ks

Použitý produkt

Špagety s tuňákem a dýňovou omáčkou
SOKRA tuňák ve vlastní šťávě
Koupit