Špagety s tuňákem a dýňovou omáčkou
Postup
1/
Dýni Hokaido nakrájejte na měsíčky a umístěte na pekáček případně podložte pečícím papírem.
2/
Pokapejte ji olivovým olejem. Posypte česnekem, zázvorem, chilli papričkou, solí a pepřem.
Dejte péct na 180 stupňů cca na 25 minut, než bude dýně měkká.
3/
Potom dýni rozmixujte ve větší nádobě dohladka na omáčku, můžete přidat trochu vody z těstovin pro lepší konzistenci.
4/
Do omáčky přidejte postupně těstoviny a promíchejte tak, aby těstoviny byly omáčkou rovnoměrně obalené. Po naservírování do talíře posypte okapaným tuňákem a jarní cibulkou.
dýně Hokaido | 1 menší ks |
---|---|
SOKRA tuňák ve vlastní šťávě | 80 g |
česnek | 2 stroužky |
olivový olej | 5 lžic |
sůl a pepř | špetka |
čerstvý zázvor | kousek |
čerstvá či sušená chilli paprička dle chuti | 1 ks |
špagety | 1 balení |
jarní cibulka | 1 ks |
Použitý produkt
SOKRA tuňák ve vlastní šťávě
Koupit