Těstoviny se šproty
Postup
1/
Na pánvi na mírném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje a vhoďte strouhanku. Až strouhanka zezlátne, přidejte česnek a ještě trochu oleje.
2/
Pohlídejte, ať nic nezčerná a po rozvonění nechte vychladnout mimo pánev. Dejte vařit těstoviny.
3/
Trochu vytřenou pánev znovu použijte na opečení rozmarýnu a šprotů rozmělněných na kousky. Přidejte rajčatové pyré a přidejte olivy a 10 minut nechte vařit.
4/
Těstoviny uvařte al dente a trochu slité vody z vaření přidejte do omáčky.
5/
Těstoviny promíchejte s omáčkou. Posypte opečenou strouhankou, nasekanými bylinkami a nastrouhaným sýrem.
olivový olej | 3 PL |
---|---|
strouhanka | 50 g |
česnek | 3 stroužky |
rozmarýn | 2 snítky |
uzené šproty SOKRA v olivovém oleji | 1 sklenička |
rajčatové pyré nebo protlak | cca 200 g |
olivy | 50 g |
těstoviny dle vaší chuti | 1 balení |
petrželky nebo rukoly | hrst |
sýr parmezán nebo pecorino | hrst |
Použitý produkt
uzené šproty SOKRA v olivovém oleji
Koupit